Ingegroeide teennagel

Bij een ingegroeide teennagel groeit de nagel in het vel/vlees van de teen. Dit kan aan de binnen en buitenkant van de nagel gebeuren. Wanneer de nagel diep ingroeit is er een grote kans op een ontsteking. Ook zal er weefsel gaan groeien dat er normaal niet groeit en de plek kan dik en rood worden. Wanneer de ontsteking in een verder gevorm stadium heeft bereikt kan er ook pus of soms zelfs bloed uit de aangedane regio van de teen komen.

Een behandeling van de ingegroeide teennagel kan het beste door een pedicure worden gedaan, omdat zij grondig en met specialistische apparatuur de nagel kan behandelen en begeleiden.
De behandeling van een ingegroeide teennagel bestaat naast de standaard pedicure behandeling meestal uit:

  • Het recht afknippen van de nagel

  • Bijvijlen van de nagel

  • Ontsmetten van het wondje

  • De nagel begeleiden door middel van een gaasje of nagelbeugel

De behandeling van een ingegroeide nagel kan maanden duren, maar in de meeste gevallen bent u na deze tijd dan ook van het probleem af.

Naast de juiste behandeling is een goed advies ook van belang om het probleem in de toekomst te voorkomen. Een ingegroeide teennagel kan om verschillende reden ontstaan. In de meeste gevallen is het ontstaan door het ‘te rond’ of schuin afknippen van de nagel. Op deze manier groeit het weefsel van de teen steeds dichter om de nagel heen, waardoor uiteindelijk de groeiende nagel in de huid gaat prikken. Te kleine of krappe schoenen kunnen het proces ook starten. Daarnaast kan het ook komen door een afwijkende stand van de voeten.

Bij Pro Landa kan ik u over deze oorzaken goede adviezen en behandelingen geven. Naast de benoemde behandeling, kan ik u ook verder helpen bij het verbeteren van de afwijkende stand van uw voeten. Kijk voor meer informatie hierover onder het kopje over de medische inlegzool.

Ingegroeide teennagel kan heel pijnlijk zijn. Laat die professioneel behandelen bij Prolanda

Deze website is gerealiseerd door bco reclameburo Kampen | © Copyright - Prolanda