Medische pedicure

Een medisch pedicure heeft naast een basisopleiding tot pedicure nog een studie doorlopen tot ‘medisch pedicure’. In de studie tot medisch pedicure leert zij alle soorten risicovoeten behandelen. Zij leert specialistische technieken waarmee zij complexere voetproblemen en nagelproblemen kan behandelen. Een afgestudeerde medisch pedicure staat geregistreerd in het kwaliteit Register voor pedicures.

Onder de risicovoeten die een medisch pedicure mag behandelen verstaan we de reumatische voet, de diabetische voet en de oudere voet. De overkoepelende naam van deze voeten is ‘de probleem voet’. De behandeling van deze risico voeten wordt bij een medisch pedicure vergoed vanuit de zorgverzekering. Voor een diabetische voet wordt dit vergoed vanuit de basisverzekering. De overige behandelingen van de risicovoeten worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Voor de precieze vergoeding kan u contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Reumatische voet

Een reumatische voet is gevoelig voor ontstekingen en kan een veranderde stand hebben met een ander looppatroon tot gevolg. Vaak gaat dit gepaard met overmatige eeltvorming, door veranderde drukpunten. Een medisch pedicure kan het eelt verwijderen en kijken of zij teenprotheses kan maken om druk op bepaalde punten te verlichten.
Daarnaast kunnen door de reumatoide artritis de vetkussentjes onder de bal van de voet dunner worden en dus pijnlijker. Om de drukpunten te verminderen kan er bij Pro Landa een medische inlegzool gemaakt worden om de druk van de voet weer gelijk te verdelen.

Diabetische voet

Patiënten met Diabetes hebben vaak last van voetafwijkingen en vermindering van het normale gevoel in de voeten. Deze afwijkingen samen met het verminderde gevoel kunnen op de lange duur ernstige problemen opleveren. Regelmatig naar een medisch pedicure gaan om de voeten te laten verzorgen en behandelen is van groot belang. Op deze manier kunnen wondjes aan de voeten voorkomen worden.

Oudere voet

Voeten die op leeftijd komen hebben wat extra aandacht nodig, omdat er talloze oudere leeftijd gerelateerde oorzaken zijn die problemen kunnen geven in de voetverzorging of voetklachten. Te denken valt aan: slechtziendheid waardoor verzorging moeilijk wordt, stand afwijkingen, dunner wordende huid, hart en vaatziekte en ga zo maar door. Het is van belang om de oudere voet goed te verzorgen, zodat dit de mobiliteit en gezondheid niet in de weg gaat staan.

medisch pedicure behandeling bij Prolanda

Deze website is gerealiseerd door bco reclameburo Kampen | © Copyright - Prolanda