Medische inlegzolen

Bij Pro Landa werk ik met een medische inlegzool van Jurtin System van Ortotek 2.0. De Jurtin zool is anders dan alom bekende zolen die aan de hand van schuimafdrukken, gips, of computersystemen gemaakt worden. De voet wordt bij het maken van deze zolen belast behandelend. Op deze manier krijgt u een afdruk van het voetprobleem. Bij het maken van de Jurtin inlegzool wordt de zool aan uw voeten aangemeten in een onbelaste situatie.

Intensief onderzoek heeft aangetoond dat veel voetproblemen worden veroorzaakt door een verkeerde stand van het hielbeen. Wordt de hiel aan de binnenkant in plaats van aan de buitenkant belast, komt hij scheef te staan. Het naar binnen vallende hielbeen trekt ook het op zich liggende sprongbeen naar binnen. Daarmee valt de gehele middenvoet naar binnen. Dat leidt tot de “verdraaiing” van de voet en daarmee tot pijn in de voet en het lichaam. Alle botten die op de hiel en het sprongbeen gebouwd zijn, verschuiven zich bovendien in een verkeerde positie. Daardoor functioneert de juiste trek belasting van de achillespees niet meer goed en verandert de trekrichting van de spieren en banden negatief.

De klachten die gepaard kunnen gaan met een scheve stand van de achillespees zijn; pijn in de voeten, knieën, heupen, rug, schouders of nek. Zelfs het kaakgewricht kan pijn veroorzaken, alles is met elkaar verbonden en heeft invloed op elkaar. De hiel is de basis van het gehele bewegingsapparaat. Een rechte hiel bevordert een correcte lichaamshouding en voetafwikkeling.

De Jurtin inlegzool wordt zoals eerder benoemd op maat gemaakt aan een onbelast voet. De geschoolde Jurtin expert werkt met beide handen aan de voet en brengt de hiel in zijn gewenste rechte positie terug. Dan wordt de inlegzool direct aan de gecorrigeerde voet d.m.v. vacuüm techniek aangepast. De hiel wordt zo recht gesteld en gestabiliseerd, deze kan nu niet meer naar binnen noch naar buiten kiepen. Het gehele lichaam krijgt hierdoor een rechte en stabiele houding en de inlegzool is na de behandeling gelijk klaar om op te lopen.

Deze website is gerealiseerd door bco reclameburo Kampen | © Copyright - Prolanda