Kalknagel

Kalknagels worden ook schimmelnagels genoemd en zijn voor het overgrote deel van de mensen niet gevaarlijk. Schimmelnagels kunnen teen- of vingernagels zijn die met schimmel zijn geïnfecteerd. Een kalknagels wordt bruin of geelwit en vertoont streepjes. Ook worden ze dik en groeien ze niet meer normaal in de lengte. Een kalknagel heeft met kalk niks te maken, maar met schimmels.

Schimmels zitten op iedere huid. Wanneer een nagel beschadigd is, kan de schimmel makkelijk de nagel infecteren en zich uitbreiden. Een schimmel nagel heeft niets te maken met een slechte hygiëne. Door het dragen van knellende schoenen, bepaald werk en sporten kunnen nagels beschadigen, wat ze vatbaar maakt. Ook het gebruik van alkalische zeep kan de huid aantasten, zodat schimmels makkelijk kunnen binnendringen. En dan vooral bij de voeten, omdat deze het eerste contact hebben met de vloer. Wanneer je last hebt van voetschimmel, is het verstandig om dit meteen te gaan behandelen, want door voetschimmel kan je kalnagels krijgen.

Kalknagels behandelen kost tijd en doorzettingsvermogen. Er is vaak sprake van een schimmelinfectie die diep in de nagel zit. Daarom is het belangrijk om de nagel effectief te behandelen, dit kan op twee manieren. De eerste is een behandeling waarbij de nagels op een uitwendige wijze op de aangedane plekken wordt behandeld. Dit wordt gedaan met hoogwaardige producten en de juiste voetbehandeling.
Als tweede kunnen de nagels ook behandeld worden in een Laserkliniek. Hier wordt de nagel weer dunner gemaakt. Op deze manier is met goede producten de nagel weer te behandelen en genezen.

Als laatste is het belangrijk om ( nieuwe) besmetting te voorkomen. Draag iedere dag schonen sokken. Wissel schoenen vaak af zodat deze tijd hebben om te luchten. Voorkom in openbare ruimtes contact tussen blote voeten en de vloer. Voor thuis is het raadzaam om met regelmaat de badkamervloer goed te reinigen net als een eventuele badmat. Om een nieuwe besmetting te voorkomen is het goed om sokken en schoeisel te ontsmetten met daarvoor bestemde sprays.

Een kalknagel of schimmelnagel is goed te verhelpen bij Prolanda

Deze website is gerealiseerd door bco reclameburo Kampen | © Copyright - Prolanda