Voetproblemen

Veel voet problemen zijn in te delen in categorieën. Hieronder worden per categorie een aantal veel voorkomende voetproblemen toegelicht. De hier onder genoemde voetproblemen worden op deze website per onderwerp ook nog verder toegelicht.

Voorzijde voet

Ingegroeide teennagel:
Bij een ingegroeide teennagel groeit de nagel in het vel/vlees van de teen. Dit kan aan de binnen en buitenkant van de nagel gebeuren. Wanneer de nagel diep ingroeit is er een grote kans op een ontsteking.

Ingegroeide teennagel kan heel pijnlijk zijn. Laat die professioneel behandelen bij Prolanda

Kalknagel:
Kalknagels worden ook schimmelnagels genoemd en zijn voor het overgrote deel van de mensen niet gevaarlijk. Een kalknagel heeft met kalk niks te maken, maar met schimmels.

Een kalknagel of schimmelnagel is goed te verhelpen bij Prolanda

Onderzijde voet

Achterzijde voet

Hielspoor:
Hielspoor is een overbelasting of stress blessure. Deze overbelasting kan komen door bepaalde sporten en onevenwichtige belasting van de voeten.

hielspoor is een van de voetproblemen waarvoor je bij Prolanda terecht kunt.

Enkel of achillespeesklachen:
Voor alle klachten aan de achterzijde van de voet en een oplossing daarvoor is te vinden is te vinden onder het kopje Medische inlegzool.

Gehele voet

Voetschimmel (zwemmerseczeem):
In de meeste gevallen openbaart voetschimmel zich het eerste tussen de kleine teen en de teen ernaast. De eerste symptomen zijn; een rode huid, jeuk en schilfertjes. Dit komt vooral voor in de omgeving van de tenen.

Voetschimmel is gelukkig goed te behandelen. Informeer bij Prolanda naar de mogelijkheden.

Eelt voeten:
Eelt is een opeenhoping van dode epitheelcellen. Door druk of wrijving op bepaalde plekken ontstaan steeds meer nieuwe cellen in verhouding tot afstervende cellen, hierdoor ontstaat eelt.

Bij Prolanda kunt u ook terecht voor eelt verwijderen van de voeten.

Likdoorns (eksteroog):
Een likdoorn is een pijnlijke eeltplek die naar binnen is gegroeid. In de volksmond wordt een likdoorn ook wel ‘eksteroog’ genoemd. Een likdoorn wordt veroorzaakt door een drukpunt of wrijving, waardoor eelt ontstaat.

Pedicure praktijk Prolanda kan vakkundig uw likdoorn verwijderen.

Overkoepelende ziektebeelden:
Reuma, Diabetisch:
Voor verder informatie zie het kopje Medisch pedicure.

Deze website is gerealiseerd door bco reclameburo Kampen | © Copyright - Prolanda